Tuesday, November 29, 2011

My life.. without u my Darling

My Darling.. I pray that u are peaceful now.. huhu..

 

Rindunya pada Darling aku.. mcam yg penah aku citer sebelum ni.. Darling adalah seekor ikan laga yg aku bela kat opis.. dialah peneman dan teman melayan bebelan aku tetiap hari.. tgk gambo kt atas tu.. mcm tu la dia selalu pandang aku bila dia nk makan.. tp nak buat macam mana ajal dia dh sampai.. dia dh mati hari Sabtu yg lepas..

 

Kebetulan plak aku x keje sabtu lepas. So, bebudak opis yg tepon bgtau.. n budak opis gak yg tolong buang bangkai dia. So, tak dpt le aku tgk masa dia mati tu sampai skrg.. info dr member aku kata perut dia nampak membesar sebelah sampai dia pon terbaring satu side. Nak kata byk makan rasanya takde sebab dia tak brape nk makan 2 hari sebelum tu. Maybe dia sakit sebab dh tua kot. Aku beli pon masa tu dia dh tua. Apapun aku harap Darling puas hati dgn layanan aku selama ni..

 

Terasanya kehilangan dia hari ni.. bila tgk balang ikan dia kosong aje. But, still ada lagi sisa dari dia Jumaat lepas.. lagi le sayu rasa hati ni.. sambil tulis ni pon sambil nanges huhu.. takpelah nak wat camne kan.. apapun aku berterima kasih pada Darling yg jadi peneman setia aku selama beberapa bulan ni.. susah nk cari pengganti macam dia. Dia mmg tak lawa tp aku mmg purposely pilih yg tak lawa sebab dia ni ada character tau.. tgk lah kalau terbuka hati, maybe aku beli ikan lain. Ok, tu ajer.. Salam maal hijrah untuk semua. Darling for sure tak dapat sambut maal hijrah tahun ni.. huhuu…

 

 

9 Responses so far.

  1. ummiross says:

    Salam Maal hijrah..

    Sedihnya, ummi pun pernah bela ikan dan mati tak tau sebab, memang sedih bila tengok balang tu kosong je,lama jugak terkenang..

  2. salam maal hijrah jugak......


    errmmm......sedihnya..mai aiman tolong belikan yg lain...

  3. siannya mama pipie...
    xpe, bunga bukan sekuntum, ikan bukan seekor ;)

  4. di malaya ikan ini disebut ikan laga ya??
    kalau di tempatku, ikan petarung jenis ini disebut ikan cupang..

    :D

  5. ciannya..
    msti susah cari peganti darling kan..

  6. saba yerk mama pipie..
    nmty biler aty dh tebuke..cri lhaa peganti darling..

  7. sabar yea mama syafi.. nati bli ikan baru la..:)

  8. Puanbee2 says:

    mam pipie yang penyanyang ,

  9. Somoon says:

    Kesian, nampaknya segala sesuatu akan ada pengakhirannya. Sabarlah ya ...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors