Wednesday, July 5, 2017

Harga RON95, RON97 naik empat sen 6-12 Julai 2017

Selepas turun beberapa minggu start esok harga petrol Naik Pula 4sen. Takpelah, Raya pun dah nak habis kan. Asyik turun je, nak juga dia merasa untuk naik hehe..

KUALA LUMPUR - Harga runcit mingguan bagi petrol RON95 dan RON97 naik empat sen, masing-masing kepada RM1.93 seliter dan RM2.19 seliter berkuat kuasa esok hingga 12 Julai. Harga diesel pula naik tujuh sen kepada RM1.91 seliter.

Sebelum ini, bagi tempoh 29 Jun hingga 5 Julai, harga runcit mingguan bagi RON95 ialah RM1.89 seliter, RON97 (RM2.15) dan diesel (RM1.84) seliter. - Bernama

15 Responses so far.

  1. Putri says:

    Naik balik.nasib time raya ati tu turun..dapat balik kg dan beraya sana sini dengan tenang.kalo x...kena limit sikit kawasan beraya

  2. nampaknya naik pula kali ni.

  3. Aiman says:

    Lepas raya dia naik plakkan :(

  4. Hmm, hadap jea la kenaikan nie.. =)

  5. nini says:

    X pernah ambil tahu dah kak harga minyak..pasrah je kalau isi...huhu

  6. hurmmm... bila naik jer rasa malas nak drive keta... hahahah

  7. Kak Yon says:

    turun naik turun naik..lama2 kita pun dh xkisah dia naik berapa rm dari harga asal sebelum turun naik. taklarat dh rakyat nak marah..redha jerlah..pandai tak????

  8. Emmm.... baik tak payah turun kalau minyak nak naik kan huhu...
    Salam kenal dan Selamat Hari Raya maaf zahir batin ye...

  9. mrhanafi says:

    seronok juga..ada naik dan turun..

    begitulah kehidupan ada naik dan ada turun

  10. Naik turun naik turun jela minyak nih

  11. Minyak ni keperluan kan...naik ke turun ke tetap kena guna juga

  12. mamapp says:

    Lama2 org dh x kisah harga petrol on sebab ni turun ke Naik mmg terpaksa isi juga kan

  13. naik??? redha je la kita. huhu. nak wat cmner. :(

  14. Cici dah lama tak keep track harga petrol. kejap turun kejap naik. pening dah. Yang pasti dah tak sama macam dulu dulu :(

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors