Tuesday, June 6, 2017

Klinik Pergigian Di Shah Alam

Nak cerita sikit tentang klinik pergigian swasta Di Shah alam. Personally dulu mama memang suka ke klinik sharina atau klinik Gigi Azira Di seksyen 9 Shah alam. Klinik Sharina atas baker's cottage Dan klinik azira atas bason.  Doktor buat lembut aje tak terasa sakit. Tak macam nightmare experience mama di klinik  d**o*h Di seksyen 18. Ganas betul doktornya. Huhuu tapi tak tau lah sekarang kalau dh ok. Cuma jgn harap lah mama akan ke Sana lagi. Doktor Tu pun dah selamat jd ahli politik.

Kalau klinik Gigi Sharina mama mmg recommend utk budak2 pergi sebab budak pun tak terasa sakit Sgt bila.buat treatment kat sini. Doktor buat lembut aje even doktor locum Dulu lelaki pun ok. Almaklumlah Gigi Syafi teruk since dia 2 tahun dh start pergi klinik sharina. Tu lah minum Susu guna botol lagi masa tidur (salah mama juga ni hihi). Kalau nak buat appointment boleh call klinik sharina di no 0358804354.

Cuma sekarang klinik Sharina dah tak buka waktu Malam Tu yg buat mama Cari alternative lain. Sebelum puasa aritu ayah Syafi kesakitan Gigi kami terus Cari klinik yg buka Malam. Akhirnya kitaorg pergi klinik Gigi zahidah. Cabut wisdom teeth dia charge RM160 termasuk ubat.


Kami Penah pergi sini bertahun2 dulu tapi tak sangka klinik Gigi zahidah dah transform kaw2 rupanye. So, kompemlah kitaorg Akan datang semuala ke sini. Buktinya keesokkan harinya kitaorg dtg lagi utk.cabut Gigi Susu Syafi yg dah goyang Tu sebab gigi kekal dah keluar sikit. Syafi kena bayar RM 60 aje.

Antara faktor Yang buat Kami dtg balik ke sini ialah.




Keadaan ruangan menunggu yg Sgt kondusif. Deco Dan susun atur ruangan menunggu really terasa macam duduk rumah kita aje. So sempat Syafi buat ulangkaji Di sofa sementara tunggu Nama kena panggil. Masa tu Ada peperiksaan pertengahan tahun esoknya.

Siap Ada charging station lagi

Ni tarikan utk anak teruna mama ni.. main game haha

Doktor bertugas ramai. Memula Tu mama Rasa nak Patah balik sebab tgk ramainya org menunggu. Tapi rupanya tak terasa sgt tunggu lama sebab Ada 7 bilik doktor kat situ. So laju lah sikit. Bilik x-ray pun Ada tau.

Kemudahan seperti tv, bilik air (Ada banyak2) Dan surau yg Sgt selesa.

Mama sempat solat isyak kat sini

Doktor pun buat treatment dgn lembut tak Ganas (ni faktor penting kalau nak Cari doktor Gigi). Ayah Syafi cabut gigi geraham pun katanya takdelah teruk Sgt masa pull out Tu. Tetiba tengok dah tercabut dah.

Masa rawatan yg Sgt convenient. Mmg tiap-tiap hari buka Siang Malam. So sgt convenience utk pergi lepas waktu kerja or weekend. Operating hour iaitu:

  • 9am-10pm weekdays
  • 9am-7pm Saturday
  • 9am-3pm Sunday
  • most public holidays

Kalau nak buat appointment boleh  call Phone no Di bawah;
Phone : 03 5519 7441
Fax : 03 5523 2427

Ni harga roughly yg korang expect kena bayar utk treatment si sini. Boleh tgk Di website zahida dental juga https://zahidadental.com/
  • Scaling and Polishing — For that professional cleaned by the dentist look and feel, we will clean (scaling) and polish your pearly whites for between RM80 to RM150.
  • Fillings — Preservation is our number one priority. Keep your teeth longer, fill that cavity. We use the best materials to preserve your teeth and maintain a smile you can be proud of. Depending on severity of the cavity, cost will be between RM80 to RM150.
  • Extractions — Some things in life are more permanent than others, teeth sometimes are not. Simple removal RM80 to more difficult involving minor surgery RM250.
  • Orthodontics — Teeth all crooked and out of alignment, we can set them straight again for you for only RM5000 and we can offer you a payment plan after a RM1500 initial deposit.
  • Wisdom Tooth Surgery — Wisdom teeth require the skill of an experienced specialist to remove through surgery we can provide one of the best around to remove yours for between RM600 to RM1000.
  • Crowns and Bridges — Sometimes a tooth will be too far gone that a filling won’t fix it but not so bad that it needs to be removed. With a crown we can restore your tooth to its former glory. A bridge is much the same but will completely replace a missing tooth or series of teeth with a fixed partial denture joined permanently to adjacent teeth RM600 to RM1500 per unit (dependent on material type).
  • Implants — An implant is an artificial root (made from titanium) that the oral surgeon places into your jaw, by means of a minor oral surgery, to replace a missing tooth. Dental implants are more tooth saving than traditional bridges, as they do not rely on the neighbouring teeth for support. The cost for an implant is RM6500 per tooth, inclusive of the final crown.

Please note that we accept cash and credit card transactions only.

20 Responses so far.

  1. dah mcm rumah sendiri..:)

  2. Pelbagai kemudahan disediakan.
    Takla bosan menunggu.

  3. Cantik la deco klinik ni..tenang je...betul..Dr pun main peranan..

  4. seronoknya kalau dapat doktor yg x ganas...sally g klinik kerajaan...sampai koyak mulut nak cabut geraham :(

  5. mamapp says:

    Kan.. deco mmg dh mcm kt Umah dah

  6. Bestnyer tengok deco klinik gigi ni. Dah tak rasa takut nak cabut. ☺

  7. hee~ kakak paling tak suka jumpa doktor gigi.. ngilu semacam tau..

  8. mamapp says:

    Tarikan macam nikah buat org nak dtg kan

  9. mamapp says:

    Ye ke sally.. alahai kesiannya. Tu la risiko g kerajaan. Tapi Ada juga dentist kerajaan yg bagus

  10. mamapp says:

    Sebab fefeeling mcm kt Umah kot

  11. mamapp says:

    Sbnarnya mmgngilu jumpa dentist ni tp terpaksa JG thanks sebab nk Gigi sihat

  12. Mrs. A says:

    Wah! bestlah dia punya environment tu.
    Nica sharing fikir-fikir nak scalling gigi jugak nih!

  13. nampak selesa je klinik tu...hehehe

  14. mamapp says:

    Kalau nak try zahidah Tu Ada harga scaling Tu

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Barang baik

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..