Friday, July 4, 2014

Keputusan SRAI 2015 telah keluar

Mama tengok hari ini byk key word ke blog mama berkaitan dgn keputusan SRAI atau dikenali dengan Sekolah Rendah Agama Integrasi. Mesti excited nak tau keputusan kan. Kalau ikutkan makluman dari awal lagi sememangnya keputusan akan di tampal disekolah dan juga dipaparkan di laman JAIS [www.jais.gov.my] . Tetapi mama dah cuba masuk ke laman JAIS, nampaknye usaha gagal. Rasanya sebab talian jem kot. Ramai sgt yg nak masuk situ.

 

So, mama suggest cara yg terbaik adalah pergi sendiri ke sekolah dan tengok senarai nama. Tapi sebelum pergi tu call le dulu sekolah untuk kepastian. Takut bila dah penat pergi rupanya boleh dapat keputusan thru phone call jer.. tak pun takut sekolah tak paparkan lagi.

 

Ini mama ada amik list sekolah SRAi di Selangor. Ambil dari sini

 

SRA INTEGRASI SEKSYEN 19, SHAH ALAM,

JALAN GELORA 19/46,

40300 SHAH ALAM

SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 5542 4950



SRA INTEGRASI BANDAR BARU BANGI,

LOT 4 JALAN 60/6, BANDAR BARU BANGI,
43000 KAJANG,
SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 825 4714



SRA INTEGRASI TAMAN KERAMAT,

JALAN AU 2A,
54200 GOMBAK,
SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 4573 911



SRA INTEGRASI SUNGAI MANGGIS,

42700 BANTING, SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 3181 3122

       

SRA INTEGRASI TENGKU AMPUAN FATIMAH BATU BELAH,

JALAN SENTOSA 64, KAWASAN 19, BATU BELAH,

41050 KLANG, SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 3341 0816 FAKS ; 03 - 3341 0810

 


SRA INTEGRASI PEKAN BERANANG,

43700 BERANANG, HULU LANGAT,
SELANGOR DARUL EHSAN
TEL ; 03 - 8766 8048





 SRA INTEGRASI SALAK TINGGI,

43900 SEPANG,
SELANGOR DARUL EHSAN
TEL ; 03 - 8706 3979




SRA INTEGRASI SUNGAI CHINCHIN,

BATU 7 JALAN GOMBAK,
53100 GOMBAK,
SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 6875 464




SRA INTEGRASI BANDAR BARU KUALA SELANGOR,

40500 KUALA SELANGOR,
SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 8893 739



SRA INTEGRASI MUHAMMADIAH, PEKAN SABAK,

45200 SABAK BERNAM,
SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 3216 5254


 

 


SRA INTEGRASI DATO' MUFTI YUSOFF SAHABUDDIN,

JALAN PLUMBUM 7/99, SEKSYEN 7,

40000 SHAH ALAM

SELANGOR DARUL EHSAN

TEL ; 03 - 55180799

 

 

15 Responses so far.

  1. sekolah jadi tumpuan ramai skrg
    bagus kan,, :)

  2. mamapp says:

    mmg sop. sekolah ni bagus dan memudahkan anak takyah transit

  3. i_sofia says:

    Assalam mama.. Senarai dah ada.. Alhamdulillah anak saya terpilih. ;)

  4. mamapp says:

    Tahniah i_sofia... bijak anak awak

  5. beehaa says:

    Aku dh buntu mcm mana nak check result. Ari sabtu skolah bukak ke? Kesian kat aku x dpt nk semak dr semlm...website jais x leh masuk. Nk g skolah ari bekerja masalah skit..untunng sape suri rumah boleh serbu je g skolah srai. Dah call byk2 kali dr pukul 2 ptg semlm..x berjwb plak. Buntu..buntu

  6. Salam dari Blogger indonesia saling follownya mama

  7. Dah telefon sekolah, tapi depa kata kena mai sendiri kat sekolah...
    8 Julai baru nak pi tengok kat sekolah, masuk lambat sikit keroje.

  8. mamapp says:

    beehaa.. camne? dpt call school x? sabtu x buka rasanya.

    the legend.. mmg cara terbaik kena gi ke sekolah utk semak nama ni. nak tak nak kena korbankan masa keroje sket la kan

  9. beehaa says:

    Aku g sendiri la mama. 7hb isnin ku g sebelum g keje. SRAI BERANANG x mcm srai lain lah. Dorang x tmpl result. Aku g naik pejabat lah tny. Mula x nk layan. Kerani xde. Pastu aku ckp mintak tlg la alang2 dh smp sini kan..tgu lah ustazah tlg check. Dah check..lama gak tgu..dia pegang selai kertas tp x kasi kat tgn aku. Dia cuma ckp x boleh nk bg aku sbb surat tawaran x dpt nk print. Email skolah x boleh bukak internet down. Aku blur2 jap. Aku nk tau lulus ke x..dia p ckp surat tawaran pulak. Aku x puuas ati tny lg..so lulus lah ni? Br la ustazah tu nk ckp lulus..wah...syukur..alhamdulilah..

    Skang tgu surat tawaran lah. Klu internet x down semlm aku dh boleh dpt dh surat tawaran. Aku suh pos je lah since aku dh bg sampul tulis alamat sendiri lekat stem awal2 waktu daftar utk UKS lg.

    Bape hb tawaran tu due date?

  10. i_sofia says:

    TQ mama. Lupa lak nk say thanks. sbb blog mama ler sumber rujukan saya pasal srai awal2 dulu. hehe.. td telepon skolah seksyen 19, katanya online mmg problem.. so kena p skolah amik surat tawaran n surat pengesahan. Bawa surat beranak skali utk proceed pengesahan.. ;)

  11. mamapp says:

    alhamdulillah.. congrates ye beehaa dan i_sofia. mudah-mudahan berkat usaha mak2 yg gigih ni, anak dapat yg terbaik dan jadi yg terbaik. susah payah beehaa panjat tangga sekolah kan. semoga berhasil laa..

    thanks ye i_sofia sudi rujuk sini. mama tulis entry tu sebab nak jadikan rujukan sendiri gak

  12. mamapp says:

    beehaa & i_sofia, pls tinggalkan ur blog link kt sini.. tak dapat tgk link u all

  13. beehaa says:

    Surat tawaran sampai ari ni .. tarik akhir 18hb julai kena hntr blk kat skolah srai.

    Mama..aku xde blog. Dulu2 rajin lama2 aku delete lah. Xda masa nk karang. Keje bank frontline x sempat belel hp. Blk dah minat. Klu nak add kat fb adaa lah. Search Sarah Bt Zamzuri

  14. beehaa says:

    Typo : blk dh penat*

    Heheh.. tgk eja penat jd minat..haha penat sgt dah aku ni ...

  15. mamapp says:

    mmg penat sangat dah tu beehaa.. hehe. mama berblog ni pon suka2 je. dah lama mood M melanda. ni baru ada R sket hehe

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Barang baik

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..