Friday, March 29, 2013

Pergi Istana Negara

Last week, selepas kami ke Muzium TUDM, kami pergi jenjalan ke Istana Negara plak.. not bad gak.. dapat ler tgk apa yang ada dalam istana ni.. selepas berpanas terik kt Muzium TUDM, dalam ni mmg best sebab sejuk mejuk ajer.. ada aircond la katakan..

 

Cuma yg tak brape bestnye ialah tak dpt ambil gambar dalam istana ni.. ramai gak staff yg jaga di setiap kawasan so takde peluang nak amik gambar.. overall kalau nak pergi sini utk tambah pengetahuan dan rasai pengalaman raja-raja dan sultan kita duk istana boleh lah ke sini.. kat sini ada byk bilik kerabat dan juga apartment raja dan pemaisuri kita.. memasing siap ada office sendiri dan ruang rasmi ketika majlis pun ada. Ada beberapa ruang mengadap, ruang menunggu dan byk ruang makan cth ruang makan santai, ruang minum petang, ruang makan bulat, etc.. fuhh byk bilik kena tgk kat sini..

 

Kat sini masuk kena bayar RM5.00 utk dewasa.. RM2.00 utk kanak2 6-12 tahun serta pelajar sekolah beruniform.. bagi pelajar sekolah menengah yg tak pakai uniform kena bayar RM3.00, juga utk warga emas.. Syafi 5 tahun so free ajer.. jimat belanja.. ramai juga pelancong asing pergi sini.. korang kena buka kasut tau dan letak dalam beg plastic yg diberi.. best dpt jalan atas karpet tebal..

11 Responses so far.

  1. Rozita says:

    kena bukak kasut...? macam kat muzium kapal melaka kan? kena bayar eh? ala....

  2. Apa Hal says:

    WAHHHH.mama jalan2 tak bawak kiterr...

  3. teringin sangat nak pegi... tah bilanye free tah.. huhu

  4. krole says:

    owh! bestnye mam pipie ni...siap begambar ngan hulubalang lagi tu hihhihi...FYI nice pic...jelez sgt ni~

  5. mamapp says:

    ita, mmg kena buka kasut cam musium kt melaka tu.. tp kena bayar laa

    apa hal, alolo.. jom ar lenkali pegi dgn mama eh

    anil.. jom ar.. ok laa kalau nk ajak iman jenjalan

    krole.. malu plak mama.. amik gambo guna tab jer maybe suasana kt situ cantik kot

  6. bestnyer jalan2...kirim salam ngn hulubalang tu ekk..hehehe

  7. Mia Liana says:

    wahhh bestnya... jejalan...

  8. waahhh serem oyy. hahaha...
    kapan ya bisa kesana :3

    -salam kenal sob
    mimpir balik

  9. thomas says:

    Nampak gaya kena pergi juga tenguk2 kat dlm istana ni.

  10. tak bestla kalau tak dapat capture2 gambar sekitar istana.huhu.. btw dapat juga merasa jadi puteri raja..ahaha.bearngan habis..hehe

  11. mamapp says:

    boleh lah kalau nk merasa jd raja ker, permaisuri atau princess dtg ler sini.. tp bila kaluar dari istana bertukar semula kpd yg asal tau

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Barang baik

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..