Friday, January 25, 2013

Kami dah sampai ke Aquaria KLCC

Ini adalah entry yg agak basi.. Ahad yg lepas kami berlima telah pergi ke Aquaria yg terletak di KLCC Convention Centre (bersebelahan dgn KLCC). Yg bestnye kitaorg berjaya mengepow adik aku utk blanje tiket hehe.. So, harga tiket adalah RM38 utk dewasa dan RM28 utk kanak2.. parking kt sini senang.. byk yg kosong.. maybe sebab org takmau bayar rate parking yg kalau x silap aku RM3/hour. Tp oklah sekali sekala..

 

Overall Aquaria ni mmg seronok utk budak2 esp fish tunnel yg menempatkan bermacam2 jenis shark.. mantaray (ikan pari gergasi sebesar 2 pemeluk org dewasa- ini org aquaria yg bgtau), ikan2 gergasi yg lain pn ada.. turtle gergasi p nada gak..

 

Selain dr tu ada piranha, starfish, seahorse, gamat, jellyfish, etc.. masuk je ke aquaria ada satu tempat yg kita boleh pegang ikan spt gamat, bamboo shark dan starfish..ada gak tempat haiwan lain selain dari haiwan air.. ada katak, ular, memerang, tikus, etc..

 

Yg bestnye kat sini boleh tgk fish-feeding, shark-feeding, dan feeding2 yg lain.. kena tgk jadual timing yg betul.. cute sgt tgk staff bg makan mantaray yg cute tu.. so, korang layan je gambar kat atas tu yer..

 

Overall.. pada aku agak tidak berbaloi harga tiket dgn experience kt tempat tu. Sebab dulu2 aku selalu pergi ke Akuarium (sebelah Wetworld Shah Alam).. kat situ pn boleh tahan byk  ikan.. masuk free aje :). Pastu, aku pn selalu ke taman rama2 melaka.. so, bayaran dan binatang2 kat sini sebenarnye tak brape berbaloi.. apapun kat Aquaria ni tempat dia cantik dan ada byk akuarium2 yg bersaiz besar.. amik gambar cantek hehe..

9 Responses so far.

  1. Nurhayati says:

    mmg aquaria the best
    nak comparekan ngan underwater world langkawi tu hehe
    nanti nk pegi lagi, tunggu ariq besar

  2. waaaaaaa bestnye...
    plan nk bwk zarra jugaklah meti dia suka xpon muka ketakutan. ehhehehehe :D

  3. macam dah lain je sekarang , dah lama tak pergi .

  4. mira_nas says:

    baru sekali pi.. huhu.. syok sangat.. nanti ada rezeki nak pi lagi

  5. waahhhh , teringat pulak kenangan g ngan kawan , best ! tgk banyak ikan , takuuuttt pun ada :)

  6. mamapp says:

    mama pipie baru je merasa pergi hee .. macam kesian kan.. tapi suka la gak akhirnya dpt jejak kt aquaria ni.. budak2 pn seronok

  7. dulu masa ain g, masa tu darjah 6. Aquaria agak membosankan. untuk beberapa jam asyik pusing tempat yg sama je. haha

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Barang baik

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..