Thursday, July 12, 2012

Ambil report kad sekolah tadika Syafi

Salam semua, minta maaf yer dah lama tak wat entry.. agak sibuk la sekarang ni.. dengan macam2 hal..

 

Report card syafi diambil last week; 7/7/12 bersamaan dgn tarikh kenduri kawen uncle dia.. so, pagi2 lagi kami dah tercegat kat sekolah tadika syafi untuk berjumpa dgn cikgu dia.. cikgu ada berikan hasil kerja sepanjang 6 bulan syafi bersekolah di sini.. hmm.. boleh tahan gak.. nanti aku amik gambo n tepek kt sini yek.. aku perhatikan byk hasil kerja syafi yg ditampal kat dinding kelas dia.. contohnya lukisan dari batang pisang.. juga lukisan guna water color yang dilipat dan dibuka semula tu.. opps lupa lak nak ambil gambar aritu.. Alhamdulillah…. Ada bakat gak dia ni..

 

So far, cikgu dia bgtau syafi ni mmg suka sgt bertanya.. kalau cikgu bagi tugasan, dia akan buat satu dan tunjuk dulu kat cikgu.. bila cikgu kata betul, baru dia proceed buat yang lain.. pastu cikgu kata kalau syafi nak bgtau apa2 kat cikgu, dia takkan berhenti dari memanggil cikgu berulang kali sampai lah cikgu beri perhatian kat dia.. (yang ni dia selalu buat gak kat umah huhu).. pastu cikgu kata kalau cikgu bagi soalan, mesti dia yang paling dahulu angkat tangan nak jawab.. perkataan bahasa arab mmg dalam tangan dia jer hehe..

 

Bila time belajar solat plak, mmg cikgu suruh baca bacaan solat kuat2.. guess suara sape paling kuat? Haha syafi laa.. cikgu bgtau suara syafi ni kuat sampai senior2 budak kelas 5 dan 6 tahun pun ikut bacaan dia.. Alhamdulillah so far perkembangan yg baik..

 

Cuma aku agak pelik sket sebab syafi ni kan selalunya bila kt umah dia selalu buat dek (buat dunno jer) bila aku, ayah atau sesapa bertanyakan soklan kat dia.. even soklan simple cthnya.. “syafi blajar apa kat sekolah tadi?” or “ramai tak kawan syafi kat sekolah?”.. mcm tak tally dgn apa yg cikgu bgtau kan.. huhuu..

 

Apapun, chaiyok syafi.. semoga jadi anak yg bijak.. aminn

 

12 Responses so far.

  1. seronokkan dapat tau progress anak :)

  2. mamapp says:

    tu laa... mmg seronok..

  3. tahniah syafi... be a good boy yer... ;) blaja rajin2

  4. mamapp says:

    alhamdulillah hanie.. doa2 kan yer

  5. amin....I'Allah...hehe

  6. haha
    dulu mana de zaman2 amik repot kad kt skolah.hehe

  7. soalan ayah ngan ibu senang sangat... :p sebab tu syafi tak jawab... heheh

  8. bab syafi banyak tanya memang aku setuju...
    =,=''

  9. thomas says:

    ambil report card anak utk kali pertama mesti suspen.

  10. mamapp says:

    betul la dayteen lea, zaman dolu x sekerap ni. Mgkin ini cara utk sekolah buat relationship dgn parents

  11. mamapp says:

    nora, rasanya ada betulnya gak. Dia xnak jawab soklan kacang cenggitu kan :)

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors