Wednesday, January 18, 2012

Syafi's new pet

Salam semua, nampaknya hari ini agak mendung.. rasanya nak ujan kot.. Alhamdulillah, syafi dh ok nak ke sekolah. Dah tak nanges dah.. kekadang buat perangai tu biasalah kan.. nampaknya dia pon macam dh mula rasa seronok nak ke sekolah.. semalam dia cerita teacher ajar sambungkan titik-titik sampai jadi gambar. Pastu menyanyi.. ada belajar gimnastik plak. Dan juga ada belajar sembahyang.. Alhamdulillah..

 

Thanks kepada semua yg sudi beri moral support kepada aku ye.. appreciate it very much. Minta maaf byk2 sebab aku tak dpt balas setiap komen sebab aku ada masalah internet. Nak tengok bloglist pon bermasalah huhu.. maafkan lah aku yer..

 

Haa.. kat atas tu nak perkenalkan pet syafi yg terbaru.. iaitu sekor kura-kura.. syafi namakan dia Toirtoise.. haha.. dah bela 2 minggu dah.. sekarang ni letak dalam besen ajer.. memula tu ingatkan nk beli 2 ekor. Tapi kebetulan kat kedai ada sekor ajer.. so, bela sekor je la dulu..

 

Awalnya tu Tortoise malu2.. setiap kali aku lalu je pon dia dh sorokkan kepala.. tapi sekarang dah ok sket. makan pun kuat..kura-kura ni sebenarnya senang nak jaga.. Cuma kena bersihkan tempat dia tiap-tiap hari sebab cepat kotor.. kalau korang ada tips jaga kura-kura bagilah aku yek.. tgh consider nak beli sekor lagi tapi mesti air lagi cepat kotor kan..

8 Responses so far.

  1. aisya says:

    sy pun ada kura2 jugak.. ada 3 ekor, sekor tu dah setengah tahun, yg dua ekor lagi nak masuk 3 bulan.. kalau yg kecik ni kena jaga betul2.. air kena selalu tukar, sebab cepat busuk. lagi satu, kalau air kotor kura2 kecik senang nak kena infection. kalau makan pun xboleh bagi terlampau byk, takut nnti overfeeding pulak. =)

    *alamak, terpanjang la pulak komennya*

  2. Cikidong says:

    ada tokey kedai pet(chinese) suggest suruh beli satu untuk budak-budak bela, katanya nanti ada ong.. :D

  3. Mia Liana says:

    eeee comelnya. cute pulak bila pandang lama2..

  4. Ms Fai says:

    dlu adk lelaki fai ade bela 2ekor kura2... tpi die malas nk jaga, dh bgi kat org dh.kura2 ni kena rajin bersihkan air jer sbb air die cepat kotor... hihi...

  5. alamak...rajin gak le nengok kekure kt pasar tani kt seksyn13 tpi mcm susah je nk bela.lau dh beso kang cmne??geli plak rasenyer..laz2 bela ikan je la

  6. ala comelnya kura2.. hehe

  7. Hello. I wish you a nice Friday, super weekend. Keep smile and come again. http://fotisbazakas.blogspot.com

  8. Mama Adam says:

    dulu saya bela jugak. 2 ekor. masa beli saiz syiling 20 sen je. pastu, membesar satu tapak tangan. hari2 syampu kan cengkerang dn tukar air.s bb cepat busuk air dia.

    skrg, ada kt kg...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors