Monday, October 10, 2011

Kisah bantal busuk lagi

Salam hari isnin semua.. harap2 korang semua tak dihinggapi penyakit Monday Blues plak.. Kat sini aku nak bagtau yg bantal busuk budak yg gambarnya kat atas ni dah kena sorok dek ayah dia.. dah 3 hari tau.. huhu memula tu mmg kesian kat dia. Tp disebabkan ayah dia dh nyorokkan malas la aku nak bagi bantal tu kat dia.. hari pertama, dia tercari-cari bantal busuk dia bila nak tido tgh hari… aku inform syafi mungkin bantal tu hilang atau dah menyorok kot.. last2 dia tido tanpa bantal.. aku try bagi bantal baru pon takmo.. dia Cuma baring kat atas bantal peluk busuk dia ajer dan zzz… haa.. jgn kata dia takde bantal peluk busuk.. ada you.. bantal peluk saiz org dewasa.. beli dulu utk ayah syafi tp boleh plak syafi berebut dgn ayah nak bantal tu.. nak tergelak pon ada..

Anyway, reason kenapa ayah syafi nyorokkan bantal tu sebab dia suspect bantal tu byk habuk.. kebetulan plak hari khamis tu syafi kena semput.. so, ayah tak benarkan dia duk gomol bantal musuk tu. Takut keadaan makin teruk. Skrg ni syafi tido mmg tanpa bantal. Cuma bantal peluk dia tu jer.. dia tanak bantal lain.. kesian plak aku tgk. Perlu ke aku pulangkan bantal busuk tu kat dia? Atau pon tunggu dia suka bantal busuk baru dia dulu? Huhu.. aku rasa nak nak revamp bantal busuk lama jadi bantal busuk baru. Nak tukar sarung dan tgk lah kalau isinya elok nak transfer kekabu dalam bantal yg baru. Ok tak?

Oppss, pasal i-city tu aku nk bgtau yg yuran masuk tu Cuma kena bayar duit parking jer.. tak ingat plak rate dia. Yg aku pegi aritu 1jam++ kena bayar RM3. Jalan2 kat tempat lampu2 tu free.. kalau nak main carousel etc kena bayar lain.. aku bayar utk carousel tu rm5 per entry.. kalau snow world tu kalau tak silap RM25 utk dewasa & RM15 utk kanak2 yg ada mycard. Kalau takde mycard kena tambah rm10 lagik. Taman reptilia plak masuk dewasa rm8 dan kanak2 rm5.. honestly masa aku balik dari i-city tu rasa mata sakit dan berpinau2. Almaklumlah byk sgt lampu kat sana. Tu laa jadiknya kalau tgk  menda2 ciptaan manusia tak sehebat ciptaan Allah kan. Kalau tgk pantai dan pokok2 yg hijau sure mata tak sakit camtu kan..

6 Responses so far.

  1. ini pendapat aku le ye...mmg kesian le pada awalnya..tapi kalo tak latih pd peringkat awal ni, nnti kalo pi jalan2 n overnite kat tpt lain..dia perlu bantal tu n kita pun dok usung bantal tu kemana-mana...nanti kalo tertinggal mcm susah dia nak tido kat tpt lain..so better jauhkan dia dgn habit tu...ini pendapat aku ye..tapi ko ibu dia..lebih memahami kehendak syafi..just do the best thing for him.... :)

  2. Puanbee2 says:

    kak kalau dah sampai syafi semput2 tu tak perlu lah bagi bantal tu lagi , sbb memang bantal lama2 ada habuk dan hama yg kecik2 tu , tk elok tuk kesihatan juga

  3. NzA says:

    alahai kesiannya..tulah adda, naluri seorg ibu cpt trsentuh bila tgk keadaan anak brbnding si ayah yg boleh brthn.....rasanya xsalah bagi semula n buat sprti adda rancangkan tu..kesiankan..bila kita fikir camne perasaan kita kehilangan sesuatu yg kita syg...hu.hu.hu....

  4. Nurhayati says:

    ada bantal busuk yer.
    buat masa ni zara n aliah takde bantal busuk. tak tak la esok lusa tetiba leh ada kan :)

  5. Rozita says:

    ala adak.. x kisah la.. memula je tu.. aku ni yg abg ngah aku semua tak bagi.. puting masa abg long penah bagi payah nak tanggal.. bantal busuk pun sama.. sekarang lak kalau gi taska abg long bawak bantal busuk tapi abg ngah steady je... senang dari awal tak yah ajar bantal2 ni.. pakai je bantal memana ada... senang...

    tapi sebenarnya kalau xde bantal busuk tu boleh je pun dia tidur.. saje je tu..

  6. bantal busuk mmg agak susah utk dipisahkan kan kak adda...tp kite ni xsampai hati tgk anak 'merana' nakkan sesuatu yg dia nak...huhu..

    owh,berpinau mate kat icity ye kak?betul tu,ciptaan manusia manakan sama dgn ciptaan Allah

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors