Friday, September 23, 2011

Tamatlah riwayat si BLUE

Aku tak pernah ada chance utk cerita ttg Syafi’s pet - BLUE.. selepas ikan gapi yg dibeli mati dulu, aku belikan dia ikan laga sekor sebab menurut ramai kawan aku ikan ni jenis tahan lasak iaitu takyah pakai oksigen tu pon takpe.. aku sempat citer pasal ikan laga yg aku beli serentak dgn BLUE iaitu DARLING yg aku letakkan kat opis. Bukan apa, sebab BLUE ni agak pemalu, bila dtg dekat sket nak amik gambo, sure dia lari menyorok. So, sebab takde gambo takdelah aku citer pasal BLUE ni.

Al-kisah, semalam aku balik dr kerja, aku tgk BLUE dah tiada.. Mati sudah.. kesian dia.. sejak 2 menjak ni dia xmo makan. Dia ni mmg memilih sket makan tak mcm Darling.. sehari sebelum tu baru je aku tukar air dia.. sempat gak usap2 dia.. syafi pun sama.. tak sangka dia mati semalam.. tadi terasa sunyi plak sebab aku letak Blue di laluan kat dining hall. Selalu kalau lalu situ Nampak dia tergedik2 sama ada dtg tgk kita atau lari menyorok.. happening gak bila ada ikan ni kan.. cam Darling pn sama.. tetiap hari kalau baru sampai kat opis mesti dia ngadap aku sambil tergedik2 hihi..

Smlm syafi suruh bagi ubat demam kat Blue tp apakan daya.. dah beyond help. Semoga Blue bahagia di sana. Cewah..

2 gambo pertama kat atas tu gambo semalam. 2 gambo terakhir tu gambo masa Blue idup..

13 Responses so far.

  1. kakngah says:

    kene la carikan penggan BLUE utk syafi...

  2. blue merajuk kot..
    smpai tak nak makan ?

  3. patut la dia mati...
    lemas dalam air XD...

  4. Rozita says:

    adak, ikan2 yg mak aku bela kalau kitorang ambik gambar mesti hidup tak lama.. agaknya mmg x leh ambik gambar kot.. hehe.. kepercayaan org tua2 tu..

  5. alolo sedeynyer pet ksygn dah pergi ... kena cari p'ganti la yer

  6. Puan Kutu says:

    ala sedihnya blue dah meninggal...:)

  7. alorh3... xpe2, nanti ade la teman yang baru kan kan kan.. =)

  8. masanya dah tiba utk ke sana....

  9. MamaAiman says:

    siannye..pet pun satu terapi kan?boleh meredakan ketegangan lepas keje dan budak2 pun suke je tgk ikan berenang2 :)

  10. Puanbee2 says:

    beli lain kak..ikan ni memang senang jaga ..kot dia alah pokok ke

  11. cikguden says:

    dulu masa kecik2 pernah bela ikan laga nie. ada yang besar. tapi lepas balik sebab rasa kesian kat dia. huhu

  12. Wan85 says:

    http://wanwidget.com
    ikan ni cantik tapi senang nak mati lah

  13. Amyna says:

    Alalala...kesian syafi...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Barang baik

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..