Wednesday, August 10, 2011

Update syafi

Salam semua.. Buka apa yek korang arini? Selamat berbuka yer..
Dah lama tak update ttg syafi. Aku mengaku bila dia dh semakin besar ni, lg jarang aku update pasal dia. Kdg2 rasa bersalah plak..
1. Syafi cenderung dgn numbers. Skrg ni dia boleh mengira dari 1 sampai 50 tp kdg2 kena guide juga la. Nombor pun dia dah kenal sket2. Fav no dia 1, 2, 4, 5..
2. Tantrum dia dh berkurangan dan skrg ni bertambah2 manja plak jadinyer.. Kdg2 ada gak tantrum dia tp buat tak layan je laa.. Aku notice tantrum dia berkurangan selepas aku tak layan dia, pastu masa dia ngamuk2 tu aku buat2 layan sepupu dia dan aku ckp "sayangg kak min.. Dia tak nangis2 cam syafi.. Jom min, kita main 2 org jer.."
3. Alhamdulillah kesihatan dia b'tmbh baik. Tulang kuat. Kalau dia pukul aku terasa sakit woo..
4. Dia suka tgk Jurassic Park. Dari no 1 sampai 3 dia dh khatam berkali2 dah..
5. Masih lagi pakai pempes.. Huhu ni gerangan mama dia malas nk ajar toilet training le ni. Jgn marah aa..
Stkt ni je kot kali ni..

13 Responses so far.

  1. selera4u says:

    wah..... my Adam baya Syafi. tapi xleh count till 50. baru count till 20. *tetiba kagum. rajin mak dia ajar till 50.

    buat la potty training. kejap aje. i buat 3 hari, alhamdulillah dh x pakai pampers. even tido mlm pun.

    tapi, balik raya, kena pakai kot. jalan jem. takut x smpt singgah toilet

  2. hanie pun rasa brsalah bile jrg updates pasal anak2 ... 4 org lak tu , penin nk igt prkmbangan masing2 ... :p

    pipie , cepat2 stop diapering yer... ;)

  3. Rozita says:

    aku pun sama pemalas.. hahaha..
    cerai pampers bila dah tak muat la kot.. tak pun bila ummi ayah dia tak mampu nak beli dah...

    syafi dah besar tak mau nangis2 la... hehe ko kena tambah anak tu.. bila dia dpt dia ok adak..

    dah sampai 50? wah kagum aku.. hakimi lambat sgt adak.. kalau dpt sampai 10 pun aku dah lega sgt dah..

  4. Puanbee2 says:
    This comment has been removed by the author.
  5. anak abah pandai sebut nak ni je..hehehe..mengira blum lg ..umur pun tk sampai 2 thn lg..ni syafiq umur berapa tahun??

  6. Assalam,kak.Lama saya tak singgah sini,moga akk sefamily sht2 hndaknya.

    Dah besar syafi skrg....subhanallah,kejap je masa,kan kak?Saya pun jarang update ttg anak2,tp tak cepat lambt pun akn di update juga...hehe

    Utk akk,Selamt berpuasa dari saya yea.

  7. miss Tira says:

    comey lesung pipit die...

  8. ha ah comel lesung pipit dy,hehe

  9. NzA says:

    Alhamdulillah...moga syafi membesar dgn sihat n jadi anak yg bijak....

  10. waaaaa... bestnye ade anak. walau anak degil cemana pun, manja ke, tetap sayangkan anak. wiiiiii

  11. hiks.. terukkan anak sendiri pon malas nk potty training hehe.. syafi ni lom ada adik lagi tapi mama dia selalu nk update pasal dia. kalau dh ada adik tak tau le camne..

    kekadang tu geram dgn perangai budak ni tp selalunya terhibur sgt2 dgn kerenah dia. sekejap aje dia dh membesar.. rasanya baru je lahirkan dia semalam..

    thanks ye korang puji lesung pipit dia tu. tu dr acuan mama n ayah dia yg ada lesung pipit camtu tu.. hehe..

  12. Lelord says:

    wahh kagum2 leh kira sampai 50. najlaa smpai 10 jek yg lain berterabur. ABC terer la.
    Najlaa jenis xmo mama ajar plus mama dia garang asik hangin jek kalau najlaa xmo ikut....ekekekee

  13. selera4u says:

    memang kene update pasal anak. bila baca-baca balik, seronok. kalo x, lupa terus. xde kenangan. sedar2 anak dah besar.

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors