Wednesday, December 8, 2010

Cerita kawan aku

Dulu penah aku cerita pasal sorang collegue yg terkena virus sampai koma berbulan2 kan.. selepas 4 bulan, baru2 ni dia ada dtg opis.. mmg kesian sgt tgk keadaan dia. muka mcm lebam sket. pastu berjalan pun macam budak umur setahun yg baru pandai jalan. sebijik tau dgn tgn dia cuba balancekan badan.. kesian sgt. yg paling sadis, dia hilang ingataan. kebanyakan kawan2 opis dia lupa. mcam aku ni dia ingat tp lupa nama plak. nama bos dia ingat plak hhuhuu.. semoga tommy cepat sembuh. rasanya jauh lg perjalanan dia. kena fisio dulu.. suara pon dh berubah. kalau dulu ni dia jenis soft spoken. tp skrg ni nak ckp pun susah.. dia mcm tercari2 word nk ckp.. suara pon makin garau..

menurut adik tommy, doctor kata virus yg dia dpt tu dari uncooked meal. so, aku nak perbetulkan la. bukan virus kucing ye mcm  yg aku ckp sebelum ni.. pada aku mungkin gak uncooked meal tu babi kot. sebab sebelum ni penah gak opismate aku sorang lagi terkena. tp dia cuma kena warded semingu je. dia kena tu selepas makan tulang rusuk babi. wallahu a'lam.. kdg2 jd pengajaran juga kpd kita.. alhamdulillah dlm islam awal2 lagi dah haramkan pemakanan daging babi. setahu aku virus or bakteria dlm daging babi ni tak akan mati walaupun selepas dimasak..

p/s: 2 org opismate aku ni bukan islam yer..

12 Responses so far.

  1. siannyer....bahaya betul...maybe from pencemaran alam skang ni...

  2. owh yew ker?.....kesian kawan mama pipie kan?

    p/s: ALLAH larang MESTI ADA SEBAB...kan??

  3. adda says:

    marilah kite amik iktibar. menda yg haram tu mmg ada sebabnye allah larang :)

  4. amira says:

    see.. bukan sesaja je Allah haramkan sesuatu,..

  5. ieda says:

    bahaya tuu .. ada hikmahnya kannn :)

  6. huish! teruknya~ Allah mengharamkan sesuatu mesti ada sbb nya..dan mungkin ini slh satu sbbnya..

  7. nza says:

    kesiannya...moga tommy cpt sembuh.

  8. adda says:

    mmg bahaya kan.. kesian sgt tgk dia dh mcm baby baru lahir semula.

  9. blogwalking...uhhh...cian nyer...hope ianya dapat beri ikhtibar kepada kita semua...aminn

  10. adda says:

    betul misz, harap masing2 dpt amik iktibar

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors