Thursday, October 21, 2010

Petua rawat batuk dan gatal tekak



Bagi merawat batuk dan kegatalan pada tekak, ambil segelas air panas. Campurkan satu atau dua biji perahan air limau nipis dan empat camca besar kicap masin. Minum tiga kali seminggu
sebelum tidur. Insya allah batuk akan berkurangan dan beransur pulih.

19 Responses so far.

  1. nice tips..tq ye..nnt bila kena leh cuba ni..hehehe

  2. maisyah says:

    wah..
    thanx..
    sangat berguna...selaunya cuma limau dan sedikit gula dlm air suam..ni ada kicap masin..?
    kembang (kecur) air liur..cam sedap plak..

  3. adda says:

    lydia, kalau ada masa cubalah. petua ni mmg glemer dari zaman dolu2 lagi..

    maisyah, kicap masin + limau.. wow mmg sodap hihii

    aleyn, just sharing apa yg boleh hihi

  4. salam pagi adda;

    yg selalu aku amalkan utk batuk or sakit tekak..perahan limau nipis + 1 sudu madu..pagi n malam..

    p/s: pagi ni aku belasah nescafe ais as a 'ubat sorethroat'..huhuhu..

  5. MAMASYAZA says:

    betul tu, akak pun selalu buat camtu.
    minum jus tok guru pun boleh legakan batuk. anak2 akak sesuai sgt dgn jus tok guru tu

  6. Wawa~* says:

    slalu gak dgr petua ni sis.. thanks for sharing... :)

    tp sy ada gastrik, bnda2 berlimau terpaksa dielakkanm huhu...

    muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

  7. aman_arab says:

    tips yg bagus..boleh balik try ni..

  8. nza says:

    rasanya guna kicap lagi mujarad...rasa lega lps minum.....

  9. adda says:

    shila, nescafe ais? ubat sore throat? ayoyo ...

    mama syaza, saya tak penah plak dengat pasal jus tok guru ni.. rasa cam menarik aje.. nak cuba laa.. jus ni ubat ke atau jus buat air biasa?

    wawa, kalau rasa limau takleh cuba minum madu dgn air suam ajer..

    aman, nanti try n bgtau ye keberkesanannye.. tq

    kak nza ni berpengalaman yek.. kiranye mujarab la ni kan..

  10. Ms Nury says:

    nak cuba ah... sebab Nury selalu je kena prob ni... thanx kongsi petua ni :)

  11. adda says:

    ms nury kena try petua ni dulu. insya allah berkesan.. barang pun senang nk cari ni

  12. Shino says:

    waa...mudahnye...leh la try lps ni...thanx...

  13. Mijie says:

    eh bgs jgk nimau nipis ni yer..mijie tiap2 ari minum air limau nipis..x sngka plk ad khasiat tersembunyi..hihi

  14. adda says:

    tryla shino. petua ni glemer tau.
    mijie, untung la awak suka minum air limau nipis ni byk khasiatnye kan

  15. Zullism says:

    owh tak onah tau plak..klu +madu yerla slalu buat...ok thx 4 sharing

  16. memang selalu amalkan cara cam nie..mudah plak tu..:-)

  17. Gamer Boy says:

    FREE DOWNLOAD SEDUCE ME AND OTHER SEX GAMES ADULT 18+ FOR PC FULL VERSION LATEST VERSION COMPRESSED 18+ DOWNLOAD FROM HERE-->>>> www.raishahnawaz.com

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Click me

Top Commentor

Make your own

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 160,006 & 160,066 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi slot ad free dari mama pipie :)

About Me

My Photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..

Click me