Monday, June 28, 2010

Keadaan syafi

Mak aii.. Hari ini aku menanggung kerinduan melampau pada syafi. Huhuuu… tak sabar nak balik n peluk cium dia.. Hari Jumaat aritu kan aku cuti, sabtu keje halfday n ahad cuti. Most of the time cuti tu aku duk kat umah ajer main2 dgn syafi. Terpancar kegembiraan yg amat sgt pada anak aku tu. mulut plak, bercakap ajer pot pet..pot pet.. mmg berbeza sgt dia skrg dgn dia masa kena "ganggu" dulu. makin manja dgn aku tau.. Jumaat pagi aritu, iaitu hari selepas aku bawa syafi berubat.. bila dia bangun tido aje, dia terus minta nak makan.. aku pun buat air milo n cicahkan biskut.. nak tau tak? dia makan cam 2-3 hari tak makan.. mulut penuh yg amat.. agaknye baru terasa lapar. kalau tak, sebelum ni mana dia nak makan n minum susu.. alhamdulillah, keadaan dah bertambah baik... syafi back to himself again..

tp ada masanya gak dia mcam takut2 n berhati2.. kekadang terlepas dari mulut dia kata "nak pergi keje", "nak tgk ular" atau "nak tgk fish"..

cuma, masalahnye skrg dia mcm fobia nak duk kt tingkat bawah.. payah nak suruh dia main2 kt bawah cam biasa.. kalau turun bawah ajer, mesti dia ajak masuk bilik.. macam mana ek? mintak2 dalam sehari dua ni dia ok la.. tadi aku tepon rumah pun diberitahu syafi tanak turun bawah. dia main2 kt tangga ajer.. sepupu dia main kt tingkat bawah, dia main2 kt tangga.. kesiannya anak aku tu. agaknya apa yg buat dia fobia kan? aku cuba korek gak apa yg dia nampak masa kena arituh. tp dia diam ajer.. tanak bgtau apa2.. geram gak dgn "menda alah" yg mengganggu anak aku ni.. rasa cam nak bg warning je kat "menda tu"..

Perasaan aku skrg membuak2 nak bercuti n balik kampung.. nak release tension. mana tau tempat lain boleh syafi lupakan segala apa yg mengganggu perasaan dia tu. tp masalahnya aku tgh sibuk skrg. kalau nak cuti pun maybe selepas 6hb julai kot, selepas PM kita, Najib dah melawat opis aku ni.. huhuu.. lamanya nak tunggu...

6 Responses so far.

  1. semoga syafi cepat sembuh...

  2. kesian syafi.. takut sungguh dia..

  3. nza says:

    kesiannya...patut la syafi brubah jd camtu.....moda safi cpt pulih.....

  4. hopefully syafi akan pulih 100% mcm biasa tak lame lagi k..sian die..

  5. salam kak..
    br baca tentang syafi arini..
    sbab mende tu folow akak, syafi akan takut bile nampak akak..
    akak jangn putus asa uasah buang mende tu ok..
    kita sama doa yang trbaik utk akak..

  6. adda says:

    salam semua, thanks for all ur prayers.. amin2.. semoga diperkenankan doa kalian..

    masa kena tu syafi tak pulak takut dgn akak, dia cari akak ada lah. rasanya maybe sebab takut kot.

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors