Monday, January 4, 2010

Aktiviti sempena tahun baru, birthday n cuti hujung minggu aku

Salam tahun baru semua.. ni entry terbaru aku utk tahun 2010 ni hehe.. rasa lain pulak hihii..
last week dari jumaat - ahad aku bercuti kan.. sabtu tu sebenarnye aku keje tp aku minta cuti sebab famili aku dtg dari muar, nak antar adik aku masuk uitm puncak perdana.. so, aku amik cuti la nak tunjuk jalan kat diorang n spend masa dgn keluarga terchenta..
kalau tgk 3 hari cuti tu rasa cam best je kan.. aku ingat boleh le wat menda pelik2 sket cth makan angin or berjalan2 sempena taun baru nih.. tp bila balik keje khamis tuh, aku tgk syafi dh berhingus2 dah.. pastu batuk plak sgt non stop.. ayoyo!!..
haa.. inilah aktiviti aku utk hujung minggu nih.. kasik syafi ubat 3x sehari.. pastu basuh muntah syafi.. pastu tukar cadar n sarung bantal sebab kena muntah syafi.. pastu, basuh kain2 n cadar yg kena muntah.. pastu pasang cadar baru.. pastu lap2 badan syafi yg demam.. sapu2 minyak nona roguy kat badan n dada dia.. pastu layan dia nangis.. pastu tukar cadar lagik sebab kena muntah.. pastu basuh lagik cadar n sarung bantal + baju yg kena muntah.. dan berterusan le ulang2 huhuu..


tp satu kredit aku nak bagi pada budak bijak nih.. kalau pasal makan ubat mmg no problem.. dia mintak lagi ada lah.. siap nangis lagik kalau aku ckp, "nanti mlm kite makan ubat lagi yek.. skrg x boleh". p/s: abaikan tilam yg tak bercadar tu yek.. tu baru lepas tarik keluar cadar sebab nak basuh, kena muntah..

last2.. zzz tido.. kesian anak aku.. cadar pn x sempat pasang..

hari ni nampak cam dh kurang muntah budak tuh.. mcm tau2 je aku dah nak keje.. tp aku nampak nafas dia still turun naik cam kena asma.. risau gak.. badan dia plak asyik dedar ajer.. risau hati aku ni.. kawan sume ada petua tak camne nak ubat sakit camnih?


7 Responses so far.

  1. siannya syafi..now mcm mane..dh ok ke die..rase lame tk bace stori syafi sejak 2 menjak mama die sibuk berfb ni..hehehe

  2. Rozita says:

    ko kena perai dia selalu2 adak...sbb takut jadi cam anak aku lak nanti ke hospital jadiknya...kalau dia dah nafas sampai tarik ke perut tu ko antor je terus ke hospital..

    tp kalu setakat dia leh makan, leh minum semua ok lagi kot..mungkin sbb cuaca skrg ni je kot..lelama ok la tu..eh ko bg minum susu badan lg x?

  3. ya Allah bestnye syafie no prblem mkn ubat..huhu..aQeel..? adeiiii mcm berperang nk bg dia mkn ubat..

  4. nza says:

    kesianya...budk2 baya syafi ni mmg sensitif n mudah kena selsema la adda. Moga cpt sembuh.

  5. cpt sembuh ye...ksian dia...bagus la syafi xtakut mkn ubt....klu darwishes ni kena umpan dlu tgk tv upin ipin baru sng nk bg mkn ubat

  6. adda says:

    alhamdulilah syafi dh makin sembuh. lega sgt2

  7. Mama Syafi...siannya tengok dia. Tina pun selalu kalau tak sihat memang muntah2 yang kaw-kaw punya..macam air paip kuar..

    Oh ye.. sha pernah dengar ada org boleh ubatkan asma tapi diperingkat permulaan.. cuba mama syafi risik2.. orang tua2 selalunya tau..

    Sian kan.. lenanya dia tido...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors