Friday, August 7, 2009

Di dalam dilema

Sebenarnye terlalu byk benda yg berpusing2 dalam kepala aku.. tak tau nak sort camne.. nak selesaikan camne.. tah ler.. bingung laa..

salah satunye ttg anak aku syafi tu laa.. aku kesian pd mak aku yg jaga dia.. mulai minggu depan mmg dah nak kena harap dia jaga syafi everyday.. masalahnye dia pn byk gak menda nak buat. kekadang tu x dpt jaga syafi gak.. lagipun dia ada jaga seorang lagi cucu dia.. tu pun dah very handful.. kalau boleh tanak nyusahkan dia sgt.. aku terfikir gak nak antar umah pengasuh.. tp ni lah dilema aku yg x penah antar anak kt umah pengasuh.. rasa kesian sgt kat syafi kalau nk tinggalkan dia kt umah org.. tak tau laa.. ntah le.. susah nak citer kat sini.. terlalu byk menda dalam pala otak aku nih.. huhuu...

pastu aku ada terfikir gak.. kalau katakan lah bila syafi ada adik nanti camne yek.. nak antar umah pengasuh gak ke? kalau boleh aku mmg tanak susahkan org lain..

sesapa ada pengalaman camni tak?

6 Responses so far.

  1. Siti says:

    adda: sebelum ni sapa yg jaga syafi yer??
    ct ras atakde masalah kalau nak hantar syafi kat pengasuh. cuma kena cari pengasuh yg ok la. kita mmg akan terfikir byk benda bila nak hantar anak kat org ni..leh ker dia jaga anak kita mcmana kita jaga dia? nak 100% serupa tu mmg takde la..tapi kalau dpt cari pengasuh yg OK, yg tak mementingkan duit semata2..insyaAllah..takde masalah...tawakal..
    mcm ct yg anak dah 2 ni..mmg sebelum ni ct hantar kat pengasuh jer dua2 sebelum start hantar nursery 3/4 bulan lepas..masalah tu mmg la ada sikit2...kena pejam mata la..selagi tak memudaratkan anak2 kita..insyaAllah, kita boleh terima...

    Apepun, adda fikir yg terbaik yer..mcm ct ni pun kalau boleh nak jaga anak2 tu sendiri..nak berhenti kerja..tapi keadaan belum mengizinkan...tunggu masa jer la nih..

  2. Huhuhu..sedey bunyinye adda..

    Kan Fara sebelom neh keje kan.. antar kat pengasuh aje..bawah umah aje.. luckily..kira tak banyak songeh..even ade gak skit2..cam siti cakap.. kene pejam mata aje..xleh cerewet sangat..jangan komplen banyak..orang pon akan senang ngan kita n takkan berkira ngan kita..

    Mula2 anto sofea dulu..memang penyakit nangis tak abih lagi.. pengasuh cam masam gak ar muka.. tapi bila cukup bulan..weols bg duit lebey ckit..kadang beli ape2 tuk famili dia.. lama2 dia oke.. da suke jaga anak kita..:D

    Adda carik ar yang veteren2 skit..muda2 takot emo lebih kan.. yang tua lebih sabar.. tgk umah die kene kemas..

    Gud luck adda..kalo syafi duk dekat ngan fara..leh ar tulun jaga kan.. leh main2 ngn sofea..:D

  3. kalau nak pikir, ada pro n con.... apa2 pun pikir yg terbaik tuk anak..
    ok ja duduk dgn pengasuh tp kena pilih gak...

  4. adda says:

    thanks ct n fara.. betul ckp ummi afifah.. mmg ada pro n cons.. tp kalau ikutkan ati nak stay dgn anak 24-7 betul tak? kesian dia kan.. tak tau la skrg ni tak decide lagi.. nak cari org yg betul tu kena carik bebtul.. malangnye kat area sini xde laa.. huhuu

  5. Maaf kak...saya tak de pnglmn ni..tapi mmg sekarang ni kena pilih betul2 pngasuh..

    Moga Allah mudahkln urusn akk

  6. adda says:

    aminn.. thanks ummuabdullahsyaakir

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors