Sunday, July 12, 2009

One to Ten

Aku terlupa nak update ttg kebolehan syafi yg satu nih.. lebih kurang sejak 2 minggu lepas syafi dh boleh count 1 to 10.. sgt bangga aku mendengarnyer.. sebelum2 nih mmg aku selalu counting everytime aku tukar pempers, atau time dia turun or naik tangga.. sehinggalah satu hari tuh aku tgh count ONE... pastu dia terus jawab TWO.. THEE.. FOUR, FAI, SIX, SEWEN, EIGHT, NAI, TEN!!.. wah, cam x caya je aku dgr.. pandainye!!!

sekarang ni tgh nak suruh dia count dlm bahasa melayu plak, so far dia count cam ni, SATU.. UWA.. GIGA.. FOUR.. LIMA.. SIX.. alahai, bercampur la plak..

bila tgh duduk2.. syafi selalunye akan dapatkan buku2 yg aku belikan utk dia.. pastu dia akan tunggu smpai aku terangkan setiap gambar dlm buku tuh... pastu dia peratikan gambar betul n sebut cam yg aku sebut.. setakat ni feveret word dia CICAK, BAS, LORI, AEROPLANE, LIPAS, AUNTIE ADDA (dia panggilaku), UNCLE IZAM )dia panggil ayah dia), meow, kucing, cat, anjing kung kung, kasut, susu, KAKAK, AMBIL, NAK, TUTUP, AIR, etc.. etc....

time tgh sembahyang jgn cakap la.. dia akan duk depan tikar sembahyang kite.. sembahyang sekali depan kite.. siap dgn sujud lagi.. kalau time ayah dia sembahyang, siap lalu celah kelengkang lagi haha.. hobi ni mmg sejak dulu lagi dia suka wat.. cume aku terlupa nak update je hehe..

13 Responses so far.

  1. dah pandai kire ye...pandainye..

  2. wah, pandainye syafi :)
    nk tumpang bangga gak la sbb anak dara sy, Zahra tuh sungguh berat mulut :P

  3. ololol...comeinyer!!! xsabar nak tunggu amanda plak pandai ngire,hihihi!!! ;)

  4. adda says:

    tenkiu ummi afifah..

    norly, tak pe ar nanti2 ringan le mulut dia.. pemalu kot anak dara nih..

    ieda.. hiks tunggu jugak saat2 amanda plak mengira..

  5. Rozita says:

    pandainya adak...hakimi aku tu..nak sebut susu pun malas...yg dia tau cuma three je...letih aku yang mengajor ni..

  6. KesahKu says:

    adda..
    adehh..tergelak2 aku baca..
    dah beso n pandai dah syafi...
    tapi..
    apesal dia panggil auntie adda n uncle izam?
    adehh..tergelak lak aku...
    bijak..bijak..
    nih mesti dah pandai mengikut org cakap

  7. zieha says:

    pandainya syafi mengira..itu baru
    1 tahun 4 + thn..good boy!ibufiras letih dah ajar firas cakap..firas skrg cuma cakap dlm world firas je (bhs rojak yg org dewasa tak fhm)..huhuhu..cuma firas je yg fhm org dewasa ckp..hehehehe

  8. Mrs. Adz says:

    dah pandainye syafi count..bagus..leh jadi pakar metematik la ni nanti..

  9. Noy says:

    congrat syafi..darwsh smp ni belu pandai cakap lagi...takut sgt gak..but noy kena redha jer..:(

  10. adda says:

    ita, sabo je la ekk.. awal2 mmg dia x ckp lagik.. dia absorb byk2.. tiba masanye hah kang ckp terus non stop.. sabo je laa eh,

    yanti, tau takpe.. dia terikut2 cousin dia yg panggil kitaorg cam tuh

    zieha, rasanye cam syafi gak.. membebel2 tp tak tau la dia ckp apa.. agaknye kalau jmpakan firas dgn syafi diorang boleh faham kot antara satu sama lain kan hehe..

    mrs adz, aminn.. mana la tau masin mulut hehe..

    noy, jgn risau2 sgt ok.. darwisy muda lagi.. sabar n tunggu je.. insya allah everything is fine.. kami semua akan doakan darwisy ok..

  11. bijaknya Syafi..Hafiy nak belajar dgn abg Syafi lah..buleh?

    byk nye words dia dah bole sebut kan adda..seronok sgt dengar dia sebut:)

  12. Clever boy...Iman x leh lg tu...Syafi kena ajor

  13. adda says:

    nani n kay, boley.. nanti ajak hafiy n iman count sama2 eh.. sebenarnye ada byk lagi words yg dia dh boleh sebut n nyanyi.. tp tak terupdate hehe..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors