Thursday, February 26, 2009

Muntah n demam

seharian semalam syafi muntah everytime lepas makan dan minum susu.. muntah without a reason.. lepas kasik makan trus je muntah.. bangun tido pagi jer terusm muntah.. tak tau la makanan n minuman yg dia makan n minum tuh masuk ke tidak dlm perut dia. takut x sempat digest jer..

malam tadi aku bg roti jer.. baru separuh terus muntah lagi.. badan dia dh mula panas.. papmpers pula kering lagi (masa tuh kul 9.30mlm, last tukar pampers kul 5ptg..) sah budak nih dh dehydrated nih.. cepat2 aku bwk dia gi klinik.. so dpt le garam electrolyte, ubat demam, ubat tahan muntah, ubat selsema n antibiotik.. doc kata tekak dia swollen.. aku rasa mungkin sebab byk muntah kot.. aku beri syafi makan ubat demam n tahan muntah ajer.. yg lain x berani nak beri..

sekarang nih tgh demam lagik.. mudah2an by the time aku nk gi keje nanti biarlah dia sihat semula.. risaulah bila dia sakit2 camni.. badan tuh baru je nak berisi balik huhu..

10 Responses so far.

  1. Noy says:

    kesiannyer adda n syafi..hope he get well soon.ader saloah mkn tu...kena lak antibiotik tu..hopefully lepas ni takde lagi episodes yg kena mkn antibiotik lagi..Sabar jer adda,yer..

  2. siannye shafi.. iman penah kena cam tu.. sampai lembik2 badan dia.. tp bukan sbb makan.. sbb dia takmo makan.. so, skarang ni saya dah pandai skek buat ugutan.. cakap kat dia.. kalu tak makan, nanti iman sakit perut.. then, baru dia makan.. hehehee...

  3. kesiannya syafi... dugaan betul... hope mama syafi byk2 sabar okeh... get well soon syafi!

  4. adda says:

    noy, x berani nk bg antibiotik.. kasi ubat demam n tahan muntah ajer..

    anil, dalam kes syafi nih dia tetiba je muntah.. tp mungkin sebab nak demam kot.. start malam td sampai skrg demam x kebah lagik.. yg sedeynyer kena tinggalkan syafi kat rumah sebab kena pegi keje huhuu..

    fara thanks.. aku pn doa2 suapaya dia cepat sembuh.. thanks u all

  5. adura says:

    Adda, sofea pon penah jd camtu..haru biru mak bapaknye..he3.Riso kan.perot die kosong..pastu cam berkahak,duk geli tekak..pastu muntah le. sian tgk

  6. adda says:

    ye ke adura? lama tak sofea kene camtuh? doc kasi ubat apa yekk? ni ingatkan kan bwk gi klinik sekali lg

  7. Noy says:

    how's syafi..hope he's lil better..noy waktu darwish demam n tak nak mkn,terpaksa noy bubuh nestum dlm susu..atleast perut tak kosong..

  8. Noy says:

    how's syafi..hope he's lil better..noy waktu darwish demam n tak nak mkn,terpaksa noy bubuh nestum dlm susu..atleast perut tak kosong..tapi,tak tau lah if dats right practise

  9. SYAFI DAH OK KE?as a mom mmg kita worried sgt2 bila baby jd mcm tu without reason.. sabor ye..

  10. adda says:

    alhamdulillah noy n ummu afifah.. semakin baik. noy, kite pn selalu letak nestum dlm susu kalau dia ada prob camtuh.. normal ko practice tuh.. mmg risau le kalau anak x sihat..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors