Tuesday, January 13, 2009

Syafi's new skill

Alhamdulillah kesihatan syafi dah nampak improve.. semalam berak dah ok.. dalam mulut still ada putih2 lagi tp dah berkurangan.. mudah2an lepas nih dia back to normal laa..

okeh, nak update sket apa yg syafi boleh buat;
1. syafi dah pandai sayang orang.. kalau kite cakap,"syafi, mama nak sayang.. marilah sayang mama.." nanti dia akan merangkak dgn laju kat kite cam x ckp tanah.. pastu sembamkan muka dia kat pangku kite.. kekadang tuh xyah suruh, tetiba dia dtg dgn merangkak laju dia tuh.. then sembamkan muka dia kat pangku or kat bahu kite.. ala ala cute gitu..

2. kalau syafi nak something, cthnyer dia nak main keter.. nanti dia bawak keta tu kt kite then tunjuk keta tuh.. maksudnyer nak kite gerakkan keta tu laa.. or kalau dia nak makan biskut ker.. nanti dia akan bawak balang biskut n tunjukkan kt kite.. maksudnyer dia nk makan biskut la tuh..

3. sekarang ni kalau nak minum susu, dia prefer pegang botol sendiri.. kekadang tuh, masa tidur pun dia xnak kite pegang botol susu dia tuh..

4. syafi suka berdiri kat belakang syahir.. kalau syahir duduk.. dia suka berdiri dan berpaut kat bahagian belakang badan syahir.. kalau aku plak, time aku berdiri.. mmg le dia suka berdiri kat kaki aku n pegang lutut aku.. agaknyer takut aku nak kuar jalan n tinggalkan dia kot.

5. syafi dah pandai babai.. w/pun babai dia setakat angkat tangan jer kira aku faham le dia nak babai.. tetiap pagi dia babai aku pegi keje.. melambai lom lagi..

6. disebabkan sekarang syafi dah pandai manjat walker dia, so kitaorg letak dia kat walker fisher price yg xleh gerak tuh.. dia x pandai panjat walker tuh..

7. syafi dah pandai berborak dgn kiter.. w/pun dia guna bahasa dia tapi buat2 faham je lah..

8. syafi suka dengar takbir raya, azan, zikir dan seumpama dgnnyer.. mesti dia ralit kalau dgr kat tv or kalau kite buat sendiri..

9. Tambahan.. menggeleng kepala.. sekarang ni dia nak geleng ajer.. nak mengangguk xpenah plak.. kalau kata syafi nak? mesti geleng.. kalau ajak dia makan.. jom syafi makan.. kalau dia nak geleng, dia akan geleng laa.. cuma tak tau laa sama ada dia faham atau tidak maksud geleng tu..

10. sembur air liur.. dulu2 masa dia berumur 4 bulan mmg dah start sembur2 nih.. skrg nih lagi dasat.. asyik menyembur ajer.. adik ipar aku kata biarkan je lah.. tu maksudnyer dia nak asah bakat nak bercakap nanti.. so aku pun redha aje laa hihi..

2 Responses so far.

  1. KesahKu says:

    hehehhe..
    cute ajer syafi nih..
    sakit tu mesti nak pandai sesuatu..
    wahh terer syafi pegang botol susu..
    ammar mcm bos, setahun 2 bulan baru dia nak pegang..
    skang pun kalo mood malas dia ade, dia suh nyer kta pegang..
    x pun dia sandor aje botol tu kat muke kta kalo susu malam...huhuhu

  2. adda says:

    alhamdulillah yanti, semenjak dah sihat sket nih, nampak sesgt dia hepi..

    ammar pandai main politik nampaknyer.. dia pandai guna resource yg ada.. bijak tul budak tu lah hihi.. tp sebenarnyer nak manje dgn ko tuh

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors