Friday, December 12, 2008

Syafi takut naik lif

Semalam cuti sempena keputeraan sultan selangor.. kitaorg seperti biasa plan nak kuar bawak syafi.. so, lepas fikir-fikir decide nak gi sunway pyramid.. alkisahlah.. dari parking b3 kitaorg naik ke LG. masa mula lif bergerak tuh, aku tgh betul2kan tudung aku (dlm lif dinding sumer cermin..) sambil tu aku panggil2 syafi yg duk dlm stroller dia.. bila lif mula gerak jer tetiba jer syafi nangis, cam takut sesangat.. mula2 tu aku ingat dia takut nampak muka aku kat cermin sebab cermin tu nampak cam "kembang sket".. aku pun pujuk2 laa syafi..

masa jalan2 dalam tuh, kitaorg nak naik ke tingkat F.. naik ler lif, dua kali lif berhenti n ada org masuk nkeluar.. setiap kali lif nak mula bergerak jer, mesti syafi nangis ketakutan.. barulah aku dpt tangkap yg dia nih takut lif rupanyer.. maybe sebab lif kat sini ada "gegar" sket.. style lif zaman dolu-dolu tuh.. selalunyer dia ok.. last2 masa kitaorg nak balik, aku dukung syafi masa naik lif.. aku peluk dia kuat2.. tu pun sket punya terlekap dia kat aku.. cam takut sgt jer.. tp xnangis laa.. sian anak aku.. tak user-friendly betul lif tuh..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors