Sunday, October 12, 2008

Perkara memalukan di majlis open house

Semalam kitaorang ada 3 open house.. tp kitaorg pergi 2 ajer.. satu lagi x sempat nak pegi, ujan lebat.. tp syafi telah melakukan sesuatu yg xbest (w/pun ada jugak cute nyer) kat umah orang..

satu..
1st open house, masa tgh makan2.. n aku tgh borak2.. tetiba syafi pergi kat kakak sebelah aku, n 'ngendeng' (aka usha aka minta) makanan kakak tu.. cara dia mintak tuh.. dia pandang mangkuk soto org tuh lelama dalam jarak dekat.. (dekat tuh .. muka dia dgn mangkuk soto tu dalam 10cm ajer).. pastu tetiba jer dia buka mulut.. ternganga2.. cam ler kakak tuh nak suap dia.. malunyer aku.. cam x cukup makan la plak.. padahal sebelum tuh aku ada suap dia kuih 1 ketul.. (abis tuh).. kesimpulan aku, syafi ni memang org yg suka makan.. aku dah perasan perangai dia nih semenjak bulan pose arituh time buka poser.. alahai anak mama nih.. agaknyer kena kasi snack ke antara time makan dia tuh?

dua..
2nd open house.. umah sedara.. dia ada baby umur 3 bulan.. syafi nih skrg suka berkawan. kalau dia nampak bebudak kecik dia akan usha n nak berkawan.. termasuklah baby nih.. masa tu baby tu tgh minum susu.. syafi dah duk sebelah baby n nak cuit2 baby tuh.. lepas baby tu berhenti minum susu, auntie aku tuh letak le botol kat sebelah dia.. masa tuh aku tgh borak2 dgn org lain.. bila aku tgk syafi x lama lepas tuh.. tau tak apa yg dia buat? dia tgh hisap botol susu baby tuh.. terperanjat aku.. dah semua org gelak hahaha.. lucu pun ader.. syafi nak tunjuk skill pandai isap botol susu sendiri kot..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors